čtvrtek 18. února 2010

Czech versus Slovakia

Poslední úpravy ručně vyráběných oblečků, tváře zdobené národní trikolorou, na hlavu klobouky a může se vyrazit směr Canada Hockey Place podpořit naše kluky v prvním hokejovém utkání. Náhodný los nám vybral bývalé spoluobčany, takže místo rivality panovala v okolí spíš pohodová atmosféra plná očekávání.

Kluci zorganizovali další společné focení, tentokráte i se Slováky. Trošku paradoxem bylo místo setkání - Ruský dům, který sídlí v Science World a reprezentuje zde budoucí zimní hry v Sochi.

Asi hodinové čekání před zimákem mě, oblečené v sukni, ani trošku nepřišlo vhod, holt bílé kalhoty jsem nesehnala :( Hned po příchodu na stadion nás odchytl týpek z televize, prý jestli bychom mohli dát interview. Matěj obohacen kupou zkušeností s médii z posledních dní se ujal postu hlavního mluvčího a pohotově odpovídal. Já se svými chudými znalostmi ledního hokeje a trémou udělala z mého představení naprosté fiasko. O to víc jsem se styděla, když jsem zjistila, že natáčení nebylo pro televizi, ale byl to přímý přenos na velkou obrazovku na stadioně! Samozřejmě to Radža stihl zdokumentovat na foťák, takže budu muset najít nějaký lišácký způsob jak ho vymazat. Naopak fotky, které udělal jeden novinář z idnes.cz se celkem povedly, takže tady klidně pyšně nechám odkaz:

http://oh.idnes.cz/foto.asp?c=A100218_053509_zoh-hokej_lge&r=zoh-hokej&strana=2 (fotka číslo 24).

Atmosféra na stadioně byla úžasná. Vlajek českých i slovenských nepočetně mnoho, jenom nám malinko zkazili náladu kanadští senioři, kteří si začli stěžovat, že nevidí přes naše klobouky. Asi po deseti minutách přišel podruhé postarší volunteer, který nás rázně upozornil, že více již za náma chodit nebude, ať si prostě ty klobouky sundáme. Po Matesově připomínce, že tohle je hokej a ne kino, došlo k malé konfrontaci, ta však díky bohu rychle vyhasla a my jsme si pro zbylé dvě třetiny našli jiná hnízdečka mezi Čechy k fandění, kde jsme mohli křičet hlava nehlava klobou neklobouk.

Smršť střel na slovenskou brankou, kterou naši zahájili zápas skončila sice stějně rychle jako začala, hlavní je, že náskok udrželi.

Na fotky opět koukněte na picasu a tady jedna bonusová - od Kubového taťky z televizního přenosu v ČR.

Žádné komentáře:

Okomentovat