sobota 13. února 2010

Vancouver 2010

Pochodeň rozpálila olympijský oheň, aby pár hodin na to mohly být spuštěny první stopky měřící rychlost, natažen první metr měřící vzdálenost a aby zasedla první komise hodnotící výkony sportovců.

Velkolepá zahajovací ceremonie přivítala všechny účastníky a návštěvníky her, i když byla poskvrněna smutnou smrtí mladého Gruzijce.

Na CTV se rozjel olympijský maratón, takže i přesto, že se vše koná velice blízko nás a my se toho nemůžeme zůčastnit, sledujeme dění alespoň skrze toto médium.

Poslední týden olympijská pochodeň křižovala Vancouverem, doprovázena vždy zástupy zvědavců, což jsem si nemohla nechat ujít. Den před zahájením putovala tři bloky od mé práce, zrovna v době mé pauzy, tak jsem si na konto připsala další ze zážitků, které se pravděpodobně nebudou opakovat. Hnedka poté jsme s Radžou spěchali do Downtownu, kde si chtěl Radža vyfotit hodiny odpočítavající zahájení olympijských her když budou všechna čísla 01:01:01:01 (d/h/m/s). Samozřejmě technika zklamala (prý :) a okamžik zdokumentován nebyl :D myslím, že se tomu říká zákon schválnosti!

1 komentář:

  1. Zdarec Lenko,sledovali jsme zahájení ze záznamu,byla to paráda (zářily i červené rukavice)!!!Přeji ještě hodně jedinečných a nezapomenutelných zážitku. J.M.K.

    OdpovědětVymazat