pondělí 15. února 2010

Kluci a zlatá Sáblice

Dešťové mraky konečně odpluly do věčných lovišť (teda po jednom dnu se opět vzkřísili, aby nám to nebylo líto a dneska opět začlo pršet) a slunce zalilo svými paprsky olympijskou neděli. Zarytí fanoušci fandili hlava nehlava a zamilovaní slavili svatého Valentýna, což znamená plné restaurace a nutnost některých tvrdě pracovat i v neděli (např. já :( ).

Tato prosluněná neděle se také zapíše do paměti kluků, jelikož jim přinesla slávu a pozornost nejenom českých médií! Jako správní fanoušci trávili skoro celý den na letišti (a po x hodinách navázali spoustu přátelských vztahů s novináři - Radža se dokonce stal na chvíli kameramanem jednomu skandinávskému reportérovi), aby mohli přivítat hokejisty přijíždějící na hry, s napětím sledovali závod na 3000m Martiny Sáblíkové na velkoplošné obrazovce v centru Vancouveru a po tom co vybojovala zlatou medaili ji s nadšením spěchali přivítat k Olympijskému oválu do Richmondu. Slušivé klobouky, české dresy, zanícení a horlivost s jakou kluci přivítali zlatou Sáblici a vyjádřili podporu při medailovém ceremoniálu neunikla českým (i zahraničním) médiím a nyní jsou kluci k shlédnutí v každém spotu a znělce z Olympiády. Sbírají rozhovor za rozhovorem a patřičně si užívají popularitu! Už se tady začíná mluvit o tom, jak to bude vypadat na letišti až budou přijíždět domů :D

Po práci jsem se k Radžovi a Lukášovi na letišti přidala taky já, zjistila, že jsme potkali další Čechy (začínám mít pocit, že Kanaďana abys po těch evropanech a asiatech pohledal) a zjistila co znamená opravdový fanoušek ledního hokeje. Což byla parta kanaďanů, kteří měli s sebou velký kufr, ve kterém ukrývali dresy všech zemí, které se účastní letošních her. Trik spočíval v tom, že pokaždé co přijede nějaký representant (samozřejmě kluci měli vše zjištěné předem, aby jim nikdo neutekl) rychle na sebe navlíkli dres země, kterou hráč reprezentuje a nechali si ho podepsat. Po tom, co dva čeští hráči, kteří po příjezdu ignorovali zástup fanoušků i přes hlasité výkřiky, se na jejich tváři objevil takový výraz zklamání, který spatříte opravdu málokdy.

Žádné komentáře:

Okomentovat